2016. szeptember 11., vasárnap

Finom lángos cukkinivel

Ezt a lángosreceptet Erzsi oldalán találtam, és nagyon izgatott már régóta, hogy milyen lehet, pedig 20 éve nem ettem lángost, és nem is hiányzott. 

A manióka (más néven cassava liszt, vagy yuca liszt) lisztet viszont sokáig nem lehetett kapni itthon, így vártam, amíg meg nem jelenik :) 

Készítettem bő zsírban és sütőben zsír nélkül, előbbi valóban olyan ízű és állagú volt, mint az eredeti, és nagyon laktató! Frissen érdemes fogyasztani, ha sokat áll, gumis lesz a tészta. 

Hozzávalók:

30 dkg cukkini (tisztítva mérve)
4 dl víz
Fél tk só
20 dkg Yungas manióka liszt
10 dkg nyílgyökérpor
1,5 dkg útifűmaghéj
1 tk szódabikarbóna
1 ek citromlé vagy 1 tk aszkorbinsav
kókuszolaj a formázáshoz és sütéshez

Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk lereszeljük, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a vizet, a sót, és a citromlevet. elkeverjük. A száraz hozzávalókat elvegyítjük, majd a cukkinis püréhez adjuk. Alaposan elkeverjük, majd 5-10 percet állni hagyjuk. A tésztát kókuszzsíros kézzel megformázzuk, kilapítjuk. Bő zsírban pár perc, 170 fokos légkeveréses sütőben  15-18 perc, mire elkészülnek.

Mi Hideg Nyalat natúr joghurttal ettük :)



Jó étvágyat!

Forrás: Troll a konyhámban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése