2016. július 31., vasárnap

Csokikocka maradékból

Volt már korábban, hogy mit kezdek a tejkészítésből megmaradt darálékkal, itt egy újabb ötlet:


Hozzávalók:

4 adag tejfőzésből megmaradt szárazanyag 
(nálam általában aranylenből és kókuszból, ritkábban földi mandulából készült maradékok)
2 ek útifűmaghéj
2 ek karobpor 
1 ek kakaópor
1 ek tápióka keményítő
5 tojás
Mazsola, datolya édesítésnek (elhagyható)
Gyümölcs díszítéshez (elhagyható)

Elkészítés:

Mindent összegyúrunk, és mehet is a sütőbe. Térfogatnövelőt (szódabikarbóna, sütőpor) szándékosan nem tettem bele. Így egy tömörebb sütit kapunk, mi néha megkenjük a tetejét, vagy csak magában majszoljuk. 

Jó étvágyat!

1 megjegyzés: