2016. március 7., hétfő

Sáfrányos-kardamomos kókuszkeksz maradékból

Nagyon szeretem a sáfrányt, de számomra kb az elérhetetlen árkategória volt, amíg egy kedves ismerős nem hozott nekem Algériából :) A kardamom is nagy szerelem, így nem volt kérdés, hogy amint lehet, elkészítem az alábbi receptet! Növényi tejkészítésből maradt kókuszreszeléket  és mandulát használtam, így kicsit puhább lett, de nagyon finom!

 

Hozzávalók:

10 dkg növényi tejkészítésből maradt mandula- és kókuszreszelék
10 dkg darált kókuszreszelék
2 ek kókuszliszt
5 dkg tápióka keményítő
2 ek útifűmaghéj
5 dkg eritrit
1 tk őrölt kardamom
Fél tk sáfrány (kurkuma is jó hozzá)
1 dl víz
2 tojás
2 ek olvasztott kókuszolaj
Fél tk szódabikarbóna
Fél tk aszkorbinsav

Elkészítés: 

A száraz és nedves hozzávalókat külön kikeverjük, majd vegyítjük, és miután alaposan elkevertük, fél órára a hűtőbe tesszük. Majd vizes kézzel kis golyókat formázunk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, esetleg villával ellapogatjuk őket. 180 fokon 15-18 perc alatt sülnek meg. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése