2014. július 28., hétfő

Nyers gyümölcstorta

Idén negyedik éve, hogy nyaranta dupla szülinapot ülünk, azonban ebben az évben történt először, hogy ugyanolyan tortát kaptunk Gyerkőccel :) Következzék egy ínycsiklandozó, egészséges recept, nemcsak szülinapokra!


Információk az előkészületekhez:
  • Ezt a tortát fejre állítva készítjük el. Ha minden szintje megdermedt, csak akkor "állítjuk talpra"
  • A gyümölcsöket szépen rendezzük el az elején
  • A zselékészítéshez lehetőleg rostmentes gyümölcslevet használjunk (a rostok ugyanis kiülhetnek az aljára, ami sokat ront a kinézetén)
Elkészítés:

1. réteg béleljünk ki folpackkal egy tetszőleges formát (18 cm-es tortaformát vagy gyümölcskenyérformát), majd egy sor tetszőleges gyümölccsel rakjuk ki az alját. Ezután 3 dl gyümölcslével/teával/vízzel 1 evőkanál zselatint melegítsünk fel. Ha visszahűlt, óvatosan öntsük rá a gyümölcsre, és 2 órára tegyük hűtőbe (ha sietünk, mélyhűtőben 15 perc alatt köt meg). Amikor már megkeményedett, jöhet a következő réteg!

2. réteg: keverjünk el 1 evőkanál zselatint 4 evőkanál langyos vízzel, majd 4 dl kókusztejjel együtt melegítsük fel, de ne forraljuk! Amikor visszahűlt, tetszés szerint ízesíthetjük (édesítő, vanília, citromhéj stb.) Amikor már ízlésünknek megfelelő, akkor öntsük rá a megszilárdult alsó rétegre. Újra hűtőbe tesszük. Egy óra múlva jöhet a következő réteg!

3. réteg hozzávalói:

10 dkg zsírjára őrölt kókuszreszelék (vagy kókuszliszt)
5 dkg apróra vágott mazsola
4 ek sárgabarackpép (vagy bármilyen gyümölcs pépesítve)
2 ek méz vagy más édesítő (xilit, eritrit)
6 ek kókuszolaj
1 tk zselatin pici vízben feloldva, felmelegítve

A hozzávalókat alaposan keverjük össze, majd lapítsuk (nyújtsuk) ki, és óvatosan tegyük a középső rétegre. Ismét hűtőbe tesszük.

Fél óra múlva az egészet fordítsuk egy tányérra. Szedjük le a fóliát, és már szeletelhetjük is.

Jó étvágyat!

Forrás: Paleország - Pale5letek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése