2013. május 23., csütörtök

Fő az egészség! és a töltött csirkecombok

Megtisztelve érzem magam, ugyanis felkérést kaptam Paleoandreától, hogy csatlakozzak a "Fő az egészség" mozgalomhoz, melynek szíves örömest teszek eleget :)


Laikusok azt mondják, hogy a paleolit táplálkozás beszűkült, hiszen "alig" lehet enni valamit.... no meg hogy unalmas lesz egy idő után, de én ezt egyáltalán nem így gondolom! A paleo alapanyagok nagyon sokféleképpen kombinálhatóak, igazából a kísérletezésnek csak a fantázia szab határt. A sütést-főzést én különösképp élvezem, hiszen sosem vagyok egyedül, van egy lassan 3 éves KisKuktám, aki mindenben segít, főleg ha kóstolni vagy enni kell :) Emellett neki vannak a legmerészebb, de a legjobb ötletei is :))))

A továbbítás természetesen nem kötelező, de ha jónak tartod a kezdeményezést, ha szívesen készítesz egészséges ételeket és teszel az egészséged érdekében, akkor add tovább!

Én nekik adom tovább:


 
A szabályok:
  1. Ha megkaptad a felkérést, tölts fel egy olyan ételt blogodra, vagy honlapodra - a mozgalom logójával együtt - amit egészséges, vagy a megszokottnál egészségesebb módon készítettél el.
  2. Az egyetlen kikötés a recepttel kapcsolatban az, hogy megfeleljen a "Fő az egészség!" mozgalom szempontjainak.
  3. A recept mellett tanácsokat adhatsz egészséges elkészítési módokról, vagy írhatsz alapanyagokról is.
  4. A felkérést 2-3 bloggernek add tovább, akiket erről értesítesz kommentben, vagy e-mailben.
Végül íme a recept:

Töltött csirkecombok


Hozzávalók:

6 db csirke egész vagy 12 db  felsőcomb
3-4 db főtt tojás
4-5 db csirkemáj
1 fej vöröshagyma
1 zöldhagyma
3-4 fej gomba
1-2 pritamin vagy kápia paprika
só, bors, zöldségmix
1 csokor friss petrezselyemzöld
1  tojás

Elkészítés:

A csirkecombokat lehetőleg előző nap befűszerezzük. A töltelékhez olajon vagy zsíron megpároljuk a vöröshagymát, majd beletesszük a kis kockákra vágott piros paprikát (lehet zöldhagymát, gombát is), tovább pároljuk, majd a vágódeszkán elkapart csirkemájjal átpirítjuk. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a kockákra vágott főtt tojást, petrezselyemzöldet, ízlés szerint fűszerezzük, és hozzákeverjük az egész tojást és jól összedolgozzuk. Ezzel a töltelékkel töltjük be a combokat. 180-200 C-on, fólia alatt sütjük kb. 1 -1,5 órát, majd rápirítunk.

Jó étvágyat!!

Forrás: Mama

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése