2013. január 19., szombat

Gombás csirkemájragu

Karácsonyra megleptek Elmira új receptes könyvével, ebből próbálgattunk ki pár fogást. Elsőre egy csirkemájas receptet választottam, és nem bántam meg, nagyon finom volt, mégha nem is tettem bele mindent! Paleo rizzsel tálaltam.



Hozzávalók:

1 ek kacsazsír
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg gomba
1 tk szárított bazsalikom
2 babérlevél
40 dkg csirkemáj
1 csokor petrezselyem
só, bors

Elkészítés: 

A vöröshagymát vékony karikákra, a csirkemájat pedig csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, a gombát, a bazsalikomot és a babérlevelet. Néhány percig együtt pároljuk őket, azután beletesszük a májat és a vágott petrezselymet, és még pár percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és amint lehet tálaljuk!

Jó étvágyat!

Forrás: Mezei Elmira: Paleolit receptek hétköznapokra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése