2012. november 16., péntek

Savanyú káposztás csülök

Hónapok óta áhítozom valami csülkös finomságra... ez lett belőle :) Azóta a fiúk is csak ezt kérik :)))


Hozzávalók:

1 nagy hátsó csülök (kb. 1,5 kg)
1 kg savanyú káposzta
10 dkg szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 tk pirospaprika
1 db alma
2 db babérlevél
2 gerezd fokhagyma
só, szemes bors
esetleg kapor a tálaláshoz

Elkészítés:

Megtisztítjuk és felszeleteljük a csülköt. Kockára vágjuk a szalonnát, és megpirírtjuk. Hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, a tűzről levéve pedig a pirospaprikát. Rátesszük a csülköt, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és visszatesszük főni. Rászórunk egy kevés szemes borsot, hozzáadjuk a babérlevelet, a fokhagymát és fedő alatt főzzük. Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk az előtte kimosott savanyú káposztát, és ízlés szerint sózzuk. Tovább főzzük a ragut, és amikor a káposzta is megpuhult, hozzátesszük a felkockázott almát. Tálaláskor kaprot is kínálhatunk hozzá.

Ellában:

Mindent belepakolunk a kuktába, jól elkeverjük, és HÚS programon készre főzzük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése