2012. november 12., hétfő

Almás sült hús

Új kedvencünk!! Laktató és sokáig kitart :)))


Hozzávalók:

1,5 kg sertéshús (lapocka, tarja) vagy csirkecomb
1 kg alma
10 dkg szalonna
2-3 fej vöröshagyma
1 ek só, bors
2 dl olaj

Elkészítés:

A húst felszeleteljük (kb. 1 cm vastag szeletekre), befűszerezzük, és legalább fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát és a szalonnát vékonyra szeleteljük. Az almát hámozatlanul cikkekre vágjuk. Majd egy nagy gáztepsit kibélelünk szalonnaszeletekkel, ráfektetjük a hagymakarikákat, ráhalmozzuk a húst, és meglocsoljuk egy kevés olajjal. A hús tetejére fektetjük a cikkekre vágott almaszeleteket, és befedjük az egészet alufóliával. 200 fokon 1,5 óra alatt sül készre. A végén még fólia nélkül rápiríthatunk!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése