2012. július 23., hétfő

Jaffafagyi

Régóta szerettem volna elkészíteni, de nem volt hozzá fűszerem. Az igazi jaffafagyi ugyanis éppen a kardamomtól lesz jaffa-ízű. Nosztalgikus élmény volt :)



Hozzávalók: 

50 dkg sárgarépa
2 citrom leve és héja
1 közepes narancs leve és héja
8 dkg eritrit
2 késhegynyi őrölt kardamom
1 tk vanília aroma

Elkészítés:

A sárgarépát pucoljuk meg, aprítsuk fel és főzzük puhára. Reszeljük bele a gyümölcsök héját, facsarjuk bele a levét, adjuk hozzá az eritritet, ízesítsük kardamommal, vaníliával és turmixgépben keverjük simára. Ha lehűlt, tegyük a mélyhűtőbe. Végül fogyasszuk el jóízűen :)

Ellával:

A sárgarépát GŐZ (Zöldség) programon megpároljuk, majd az összes többi hozzávalóval összeturmixoljuk, és lehűtjük. 

Jó étvágyat!

Forrás: webcukrászda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése