2012. július 9., hétfő

Céklás "rakott krumpli"

Korábban már sikerrel helyettesítettük a rakott krumpli "krumpli" részét karfiollal, most a céklával is tettünk egy próbát. El kell mondjam, sosem fogyott még ilyen gyorsan :) (nem csoda, nálunk nagyon nagy kedvenc a cékla)



Hozzávalók:
4 db közepes fej cékla
5 db tojás
5-10 dkg kolbász vagy szalámi
5-10 dkg bacon
5 dkg reszelt sajt (elhagyható)

Elkészítés:

A céklafejeket meghámozzuk, és kicsit előfőzzük, míg megpuhul. Ha kész, karikára vágjuk. A tojásokat szintén megfőzzük, majd felkarikázzuk. A kolbászt felszeleteljük, a húsos szalonnát apróra vágjuk. Ezután egy tepsiben rétegekben leterítjük a hozzávalókat (ahogy a rakott krumplinál). 
180 fokon 20 perc alatt sül ropogósra.
(mi semmilyen fűszert nem adtunk hozzá, de meg lehet bolondítani sóval, borssal, esetleg őrölt köménymaggal, és persze reszelt sajttal)

Jó étvágyat!

Forrás: PaleoVital

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése