2012. május 22., kedd

Snidlinges muffin

Magában is, de mártásokhoz és kenhető finomságokhoz is remekül passzol ez a nagyon egyszerű, de nagyon finom puffancs. Gyerkőc kedvence a házimájasos verzió :)



Hozzávalók (10 darabhoz)
5 tojás
2 ek liba- vagy kacsazsír
2 ek mandulaliszt/lenmagliszt (vagy mandula/lenmag őrlemény)
1 ek őrölt szezámmag
Fél tk szódabikarbóna
Csipet aszkorbinsav vagy egy kevés citromlé  
1 csokor snidling (de lehet bazsalikom, kakukkfű, kapor stb.) 
zsír a kenéshez
Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjéket kis sóval kemény habbá verjük, sárgájukat pedig elkavarjuk a zsírral, sóval, szódabikarbónával. A kemény habhoz hozzákeverjük a tojássárgás masszát, majd a legvégén hozzáadjuk a liszteket. Tegyük formába, és 180 fokon 30-35 perc alatt kész is van.

Jó étvágyat!

Forrás: PaleoCsalád

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése